Cabana Retreat 'Great Place TO Escape'

February 21, 2019

Assalamalaikum. .
morning guys.
salam jumaat yang barokah.

semoga semua sehat harini 😘😘

Saja nak cerita haritu saya dan sepupu ada pegi satu beach yang tengah viral sekarang ni.. mesti ramai yang sudah pernah dengar  CABANA RETREAT di jalan rampaian kota belud..kitorang tau tempat ni pun sebab sudah viral di fb dan saya dan sepupu memang suka pergi tempat yang viral ni sebab mau rasa pengalaman sendiri bah 😅

Tempat ni memang sumpah cantik, tenang dan mendamaikan dengan pantai dan lautnya yang bersih subhanallah rasa macam di oversea pun ada hehe..





Perjalanan dari kota kinabalu ke cabana retreat ni ambik masa dalam 1 jam 30 minit. Senang jak cari  kitorang pun guna waze saja hehe, tapi nda apa kalau korang rasa jauh sangat, bila sudah sampai, memang hilang penat duduk dalam kereta sebab rasa sangat relax bila sampai sini.

kalau korang mau tau, tempat ni sediakan juga tempat tidur tau kira macam hotel tapi yang uniknya konsepnya cukup unik sebab diorang sediakan canopi macam ala-ala bercamping tp dalamannya cukup esklusif..
macam dalam bilik hotel guys.Ada resoran dan pool yg berhadapan dengan laut,staff juga memang cukup peramah semuanya.




Oh ya lupa mau bagitau tempat ni kalau korang nda mau check in untuk tidur pun nda apa boleh saja masuk untuk jalan-jalan tapi ada fee lah.. tapi jangan risau nda mahal pun rm5 sahaja dan korang boleh reedem setin minuman softdrink dekat poolbar, tapi bila korang sudah masuk memang berbaloi juga bayar fee tu sebab memang cantik sangat pemandangannya..

Ok jom kita tgk fasiliti yang cabana retreat sediakan di sini dan apa yang perlu korang bawa bila datang sini. 
yang ni mungkin lebih detail buat korang 




Mau menikmati sunset di sini memang cantik, tapi sayang kami nda dapat tunggu sampai petang sebab kena hurry balik kk.
macam nda puas seharian di cabana treat ni.  next time pasti mau datang lagi dan kali ini memang mau check in terus rasanya 
😁😁
what can i say tempat ni memang recomended sangat!!

kalau korang mau tau info lebih lanjut pasal cabana treat ni korang boleh rujuk info di bawah

📞 0138850903

✉️ info@cabanaretreat.com

 🌐 http://www.cabanaretreat.com/

ok rasanya itu saja lah pengalaman yang saya mau ceritakan buat korang. maaf andai penulisan saya agak berterabur dan kurang tersusun maklumlah saya budak baru belajar ✌️ 

saya belanja sikit gambar kami masa kat situ ya.. harap korang enjoy. bye 😊😊











You Might Also Like

1 comment